header banner
Default

Amerika moet zijn schulden van $7,6 biljoen in een periode van twaalf maanden herfinancieren


De Amerikaanse centrale bank verhoogde de afgelopen ~17 maanden agressief de rente om de inflatie te temmen. Dat is niet goed geweest voor de Bitcoin koers en ook nu veroorzaakt die hoge rente neerwaartse druk. Het duurt waarschijnlijk niet lang meer voordat de rentes gaan zakken en de bitcoin koers op adem kan komen.

Waarom?

Omdat er binnen 12 maanden 7,6 biljoen (!) dollar aan Amerikaanse overheidsschulden (31 procent van de totale schuld) aan herfinancieren toe zijn. Dat betekent dat ze nieuw geld moeten lenen, tegen de huidige hogere rentes, en dat levert problemen op.

Ook het Amerikaanse bedrijfsleven moet binnen 3 jaar 3,4 biljoen (!) dollar aan schulden herfinancieren.

Lagere rentes zijn een noodzaak

Met andere woorden: lagere rentes zijn een noodzaak voor de Amerikaanse overheid en de economie om te overleven. We kunnen wellicht heel even dealen met de hoge rentes die we momenteel zien, maar als de Amerikaanse overheid 7,6 biljoen dollar aan schulden moet herfinancieren tegen een rente van 4 tot 5 procent, dan levert dat gigantisch hoge rentekosten op.

Op dit moment kampt de Amerikaanse overheid al met een begrotingstekort van ~2 biljoen dollar per jaar (wat dus bij de schuld optelt) en daar zouden deze rentekosten dan nog bijkomen.

Alles bij elkaar gaat het dus om een redelijk onhoudbare situatie en moeten de rentes binnen afzienbare tijd omlaag.

Als het niet voor de Amerikaanse overheid is, dan moet dat wel om het bedrijfsleven de helpende hand te bieden. Wat dat betreft is het gevecht van de Amerikaanse centrale bank tegen de hoge rentes leuk, maar gaan ze dat niet lang volhouden.

Wat betekent dat voor de Bitcoin koers?

Voor de Bitcoin koers is dat op het eerst gezicht goed nieuws; want dat betekent dat de geldprinters weer op volle toeren moeten draaien straks. Springt de Amerikaanse centrale bank niet in met lagere rentes? Dan kan dat gigantische gevolgen hebben voor de geopolitieke status van Amerika.

Er is geen enkele centrale bankier of politicus die dat op zijn cv wil hebben, dus die lagere rentes komen er op relatief korte termijn wel weer. De huidige situatie is simpelweg niet vol te houden en dat weten de beleidsmakers bij de Amerikaanse centrale bank zelf natuurlijk ook heel goed.

Ze doen er nu alles aan om de inflatie te bevechten en spreken daar met stoere taal over. Maar op de lange termijn volhouden is simpelweg onmogelijk door de gigantische schuldenberg.

Gratis nieuwsbrief

VIDEO: MOET ( Multiple ovulation and embryo transfer)
Bioscience

Meer van dit soort content? In mijn gratis nieuwsbrief genaamd De Geldpers schrijf ik regelmatig over bitcoin, de wereldeconomie, mijn beleggingen in aandelen, fysiek goud en nog veel meer op financieel gebied.

De Geldpers

VIDEO: MOET (multiple ovulation embryo transfer technology)
biologver

Aanmelden kan door op de bovenstaande link te klikken!

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Glenn Goodman

Last Updated: 1698104881

Views: 976

Rating: 3.6 / 5 (31 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Glenn Goodman

Birthday: 1974-03-23

Address: 1999 Jennifer Squares, West Julieside, AL 21546

Phone: +4479324891023759

Job: Marketing Manager

Hobby: Puzzle Solving, Metalworking, Skydiving, Skateboarding, Baking, Motorcycling, Cooking

Introduction: My name is Glenn Goodman, I am a apt, strong-willed, candid, dedicated, resolved, radiant, Gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.