header banner
Default

Etter kampen sa han direkte til Erling Braut Haaland: – Jeg måtte bare si det


NORGE – KYPROS TIRSDAG 20:45:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Erling Braut Haaland så ut til å bli den store helten og sende Norge for fullt med i kampen om EM-billett lørdag, da Skottland-spiss Lyndon Dykes utnyttet at Leo Østigård fikk krampe i begge leggene, og utlignet til 1–1.

Skottland snudde til slutt kampen på under to minutter, og mens Haaland slukøret måtte se Norges EM-håp gjennom den ordinære kvalifiseringen svinne hen, kunne Dykes juble hemningsløst.

Den Australia-fødte QPR-spissen scoret sju mål i Championship denne sesongen, men gikk på mange måter seirende ut av 9-er-duellen på Ullevaal stadion lørdag.

Overfor Daily Mail forteller 28-åringen at han gikk rett bort til Erling Braut Haaland etter kampen.

– Jeg tok ham i hånden og sa «du er et beist, og du har drept det i Premier League», forteller han.

– Jeg måtte bare si det til ham. Han svarte «bra jobbet». Han var skuffet, men det var en fin samtale. Han er helt utrolig. Alle ser det, og tallene hans er helt utrolige, sier Dykes.

Haalands straffescoring lørdag var hans 22. scoring på 24 kamper for A-landslaget.

Mot skottene slet imidlertid lagkameratene med å involvere ham i særlig stor grad, og etter 40 minutter på Ullevaal hadde Manchester City-spissen kun vært borti ballen seks ganger.

Fredrik Aursnes var en av dem som slet med å få involvert jærbuen fra sin posisjon som venstre indreløper.

Han håper de finner nøkkelen litt raskere når Kypros står på motsatt halvdel tirsdag kveld.

– Vi ønsker å bruke han mest mulig. Vi slet litt med å komme på ball vi på midten, så det er noe vi må jobbe med, sier Benfica-profilen til Nettavisen.

Den norske superstjernen ble mer involvert etter pause og så ut til å bli matchvinner da han ble tatt av banen etter 84 minutter.

Skottland-stjernen John McGinn uttalte til Nettavisen etter kampen at byttet ga dem en «boost», og like etter snudde de kampen på nærmest utrolig vis.

Les ogsåDette fikk skotsk stjerne til å reagere mot Norge
VIDEO: Erling Braut Haaland (13) - Old Interview for Bryne FC (Norway)
HaalandHub

Brøt Solbakkens prinsipper: – Altfor dårlig

VIDEO: Haaland Evolution from 👶🏻 (2000-Now) #shorts
BolaGram

Det norske laget hadde fullstendig kontroll på Skottland da Dykes helt ut av det blå utlignet til 1–1.

Så ble det fullt kaos på Ullevaal, og kun 104 sekunder senere hadde skottene snudd kampen etter forferdelig norsk forsvarsspill.

Siden Solbakken tok over Norge for to og et halvt år siden, har han jobbet knallhardt med å implementere soneforsvar på landslaget.

Les ogsåSolbakken brutalt ærlig: – Helt jævlig
VIDEO: HAALAND & his GIRLFRIEND after winning the UEFA Champions League Title#football/The Goaling Ballers
OMI FC

Det betyr at spillerne skal konsentrere seg om «sin sone» på banen, fremfor å bli dratt ut av posisjon for å følge motspillere som ligger utenfor eget arbeidsområde.

I jakten på 2–1 gikk det imidlertid fullstendig galt da venstreback Birger Meling først forsvant altfor høyt opp i banen da Skottland hadde ballen, før midtstopper Leo Østigård plutselig endte ute på venstresiden for å presse ballfører, fremfor å holde seg i egen sone i feltet.

– Det ligger i ryggmargen for mange som er vant til det fra klubblaget, og det har nok litt med at vi noen ganger har trøbbel med å stå kampene ut, sier Ståle Solbakken til Nettavisen.

Fra benken fikk han se skottene slå inn i boksen, hvor Norge var i undertall etter at Meling og Østigård hadde forsvunnet ut av posisjon.

– Det er instinkt fra Meling som går opp og støter som han automatisk gjør i Rennes, og så drar Leo ned lua og spurter ut mot sidelinjen når han bare kan vente på Sander Berge slik at han kan være foran mål hvor en midtstopper skal være ved innlegg, analyserer landslagssjefen.

– Det er altfor dårlig, og alt et soneforsvar ikke skal være.

– Du har hatt en del treninger og samlinger med den samme spillergruppa. Overrasker det deg at det ikke sitter dypere i kroppene til spillerne?

– Det sitter veldig dypt i dem så lenge hodene er klare. Etter 1–1 får vi ikke roet ned, forteller han.

– Hva vi gjør etter 1–1 er ikke bra.

Må løfte seg

VIDEO: Erling Braut Haaland the Robot 🔥 👻 #manchestercity #city #premierleague
Keraud Media |ኬርአውድ ሚዲያ

Lørdagens tap gjør at veien til EM gjennom den ordinære kvalifiseringen er svært lang.

Patrick Berg sier stemningen i spillergruppa var både «nedbrutt og dårlig» etter kollapsen lørdag, men bedyrer at det fortsatt er muligheter til å bli blant de to beste i gruppa.

Skottlands fantastiske åpning på gruppa gjør at Norge allerede er åtte poeng bak lørdagens motstander.

– Vi har satt oss selv i en veldig vanskelig posisjon, men jeg ser ikke på det som noe umulighet. Jeg er positiv til våre egne muligheter. Hvis man på forhånd hadde sagt at vi kunne endt opp med 16 poeng, som vi har mulighet til fortsatt, tror jeg mange hadde vært fornøyd med, sier Bodø/Glimt-kapteinen til Nettavisen.

Norges kamp mot Kypros har avspark klokken 20:45, og du kan følge kampen i vårt livesenter her!

Sources


Article information

Author: Kaitlin Frye

Last Updated: 1698359162

Views: 1250

Rating: 4.1 / 5 (31 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kaitlin Frye

Birthday: 1912-02-09

Address: 72797 Kelly Inlet, Savannahchester, GA 45116

Phone: +4248037735519440

Job: Article Writer

Hobby: Rock Climbing, Drone Flying, Meditation, Baking, Dancing, Reading, Cycling

Introduction: My name is Kaitlin Frye, I am a resolved, frank, dedicated, fearless, rare, talented, exquisite person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.