header banner
Default

De man ontvangt €290000 nadat hij netjes belasting over bitcoins heeft betaald


Er heeft zich een opmerkelijke gebeurtenis voorgedaan in Taiwan. Een cryptohandelaar op de Taiwanese cryptobeurs MaiCoin kreeg een onverwachte beloning. Deze handelaar werd in één klap een indrukwekkende $310.000, of €294.000, rijker.

Dit is echter niet vanwege winstgevende crypto handelsstrategieën of een hard stijgende koers. Deze gelukkige winnaar vergaarde zijn fortuin door deel te nemen aan een maandelijkse loterij voor belastingontvangsten in Taiwan.

Who says retail users can’t profit from trading cryptos? Taiwan’s largest crypto exchange @MAX_exch announced some user made a tiny trade that paid $2 NTD ($0.06 USD) in fee on platform, the tax receipt ended up winning 10mil ($310k USD) in Taiwan govt’s invoice lottery!🥳 pic.twitter.com/FSGXdKVW5J

— Paul Huang (@PaulHuangReport) October 5, 2023

Zijn deelname aan de loterij had hij simpelweg te danken aan het betalen van belasting in Taiwan. Het land heeft sinds 1950 een uniek systeem om belastingnaleving aan te moedigen door middel van een loterij: de “Uniform Invoice Lottery”.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Crypto handelaar krijgt hoofdprijs van 0.000

VIDEO: Hoe betaal je 0 belasting op Cryptocurrency Inkomsten? #shorts
Boekhouderstotaal

Taiwanese winkeliers, die een bepaalde inkomensdrempel overschrijden, zijn verplicht om klanten officiële ontvangstbewijzen te geven. Hiervan wordt ook een elektronische kopie naar de belastingdienst gestuurd.

Deze ontvangstbewijzen fungeren als lotnummer voor de merkwaardige belastingloterij. Elke maand houdt de Taiwanese overheid een trekking voor geldprijzen. De hoofdprijs van deze loterij bedraagt 10 miljoen New Taiwan Dollar (NTD). Dit is omgerekend zo’n 310.000 Amerikaanse dollar.

Wat dit verhaal extra bijzonder maakt, is dat de gelukkige winnaar slechts 6 cent aan transactiekosten betaalde op het Taiwanese cryptohandelsplatform.

Advertisement

Taiwanese crypto handelaren spelen slim in op loterij

VIDEO: Moet ik Belasting betalen over mijn Bitcoins? Leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker!
DoopieCash - Traden & Investeren

Voor cryptobeurzen zoals MaiCoin vertegenwoordigt elke transactie technisch gezien een belastbare gebeurtenis. Hierdoor generen cryptohandelaren een aanzienlijke hoeveelheid van deze belastingbonnen. Door actieve handelspraktijken konden sommige handelaren soms tientallen tot wel honderden van deze virtuele loten per maand verzamelen.

Critici twijfelen aan de efficiëntie van het systeem om de belastingnaleving in het land te verbeteren. Taiwan heeft echter een effectief belastingstelsel met aanzienlijke inkomsten in verhouding tot het gemiddelde bruto binnenlands product (BBP).

Verhalen over grote loterijprijzen dragen positief bij aan het imago van het systeem in Taiwan. Terwijl de crypto-industrie groeit, toont het Taiwanese bonnenloterijsysteem een intrigerend voorbeeld van inkomstengeneratie via de handel in digitale activa.

Sources


Article information

Author: Adam Brown

Last Updated: 1699347722

Views: 800

Rating: 3.6 / 5 (50 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Adam Brown

Birthday: 1927-09-28

Address: 19378 Kristina Tunnel Apt. 136, Gonzalesmouth, CO 84404

Phone: +4549914792271494

Job: Article Writer

Hobby: Hiking, Mountain Climbing, Chess, Beer Brewing, Fishing, Skydiving, Raspberry Pi

Introduction: My name is Adam Brown, I am a persistent, radiant, enterprising, dear, steadfast, Adventurous, unswerving person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.